Siglasite
Sense

Tipografia ”Sens pentru Viață”

Tipografia ”Sens pentru Viață” este un atelier de pregătire profesională în sistem dual a elevilor cu surdocecitate școlarizați de unitatea noastră școlară.A fost dată în funcțiune în luna noiembrie 2016, în prezența reprezantanților ”Sense Internațional România”, ISJ Dolj și CJ Dolj.

Aparatura necesară dotării atelierului a fost donată de către Sense Internațional România cu sprijinul financiar al fundațiilor ”Orange” , ”Medicorfoundation” din Lichtenstein.

Atelierul tipografic primit ca donație era fomat din următoarele: multfuncțional, sistem calculator, aparat de fălțuit, aparat de biguit, capsator mare, aparat de tăiat cărți de vizită, aparat de legat în spiră metalică și plastic, ghilotină manuală și ghilotină pneumatică. Prin eforturile școlii au fost cumpărate următoarele utilaje: mașină de broșat la cald, aparat de cașerat, aparat de laminat și fălțuit, ploter, tampograf manual, masa serigrafică. În atelierul școlar se pot fabrica cele mai diverse produse papaetare:cărți, reviste, pliante, flaiere, cărți de vizită, banere etc.Utilaje tipografice

Tipografia este destinată înființării școlii profesionale pentru elevii școlii noastre pentru meseria de tipograf offset sau legător.

Elevii cu deficiențe senzoriale multiple angrenați pentru început, în activitățile tip cerc școlar și în cadrul activităților de preprofesionalizare au participat, împreună cu părinții lor,la activități educative, cum ar fi sărbătorirea săptămânii Helen Keller. De asemenea, în martie 2018, doi elevi de la clasa a IX, au participat la o tabără educativă, împreună cu elevi din alte școli speciale dotate cu atliere tipografice, organizată de Sense Internațional România la Băile Herculane.

Activități în săptămâna Helen Keller - 2018

Biografie Helen Keller

keler